Haberler

Entries for Aralık 2017

21
TİCARET BORSASI'NDA 53 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

 Borsa'da 53 kursiyer sertifika aldı

KOSGEB, İş-Kur ve Sungurlu Ticaret Borsası İş Birliği protokolü kapsamında 5.si düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 53 kursiyere sertifikaları verildi. 
Sungurlu Ticaret Borsası'nda düzenlenen sertifika törenine Sungurlu Kaymakamı Mithat Gözen, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Çorum KOSGEB İl Müdürü Hamdi Danış, Çorum İş Kur Müdürü Ali Şahan, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Kalkan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, Esnaf Odası Başkanları, Banka Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Gerçekleştirilen sertifika programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte Sungurlu Ticaret Borası Başkanı Halim Karaçil'in konuşmasıyla devam etti. 
Karaçil, "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, devlet millet işbirliği ile Devletimizin sunmuş olduğu imkanları halkımızla paylaşmak, KOSGEB işbirliğiyle 5.incisini yapmakta olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış olan 56 kursiyerimiz kurslarını başarıyla tamamlamış olup bugün belgelerini alacaklardır. Bu belgeleri almış olan kursiyerler devlet imkanlarından 50.000,00 TL hibe 100.000,00 TL faizsiz kredi alma imkanları olacaktır" dedi. 
Karaçil, öyle umut ediyoruz ki bu gün burada belgelerini alan kursiyerlerimiz, yukarıda bahsetmiş olduğum maddi imkanlardan yararlanarak, istihdam ve ekonomi açısından ilçemize ve ülkemize katkı sağlayacaklardır. İlçemizdeki hızlı bir göç verme durumunu durduracaktır" diye konuşmasını bitirdi. 
Program protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdimi sonrası kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

[Devamını oku...]

20
SUNGURLU TİCARET BORSASI 2018 YILI BÜTCE GÖRÜŞMESİ

 Sungurlu Ticaret Borsasında 2017 yılının son meclis toplantısı Meclis Başkanı Murtaza Uyanıker, Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karaçil başkanlığında meclis üyelerimizle beraber yapıldı. Toplantıda Ticaret Borsası 2018 yılı faailiyet bütçesi görüşüldü ve onaylandı.

[Devamını oku...]

14
SUNGURLU TİCARET BORSASI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

 Sungurlu Ticaret Borsası Yönetimi ve üyeleri İstihdam Seferberliği ödül töreni için TOBB davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gitti.Ticaret Borsası Başkanı Halim KARAÇİL, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan ÖZSARAY, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet AKKUŞ, Bekir KARAÇİL ve Şağban BAYAV, Meclis Başkanı Murtaza UYANIKER ve Meclis Üyesi Hasan KARTALER ile Genel Sekreter Levent AKKAŞ TOBB davetlisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde Başbakan YILDIRIM’ın katılımları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen istihdam şurası milli istihdam seferberliği ödül törenine katıldılar.

[Devamını oku...]

09
9-12 ARALIK KOSGEB DESTEKLİ UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

 Sungurlu Ticaret Borsası'nda 9-12 Aralık tarihleri arasında 6.sı düzenlenen KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.Başkan KARAÇİL, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için böyle programların sıklıkla yapılacağı bilgisini verdi ve gençler ile iş sahibi olacak kişilere desteğinin tam olduğunu belirtti.2017’de 2.si ,toplamda 6.sı düzenlenen, 30 kişinin katıldığı eğitimler (4gün) 32 saat sürecektir. Katılımcıların eğitim sonunda aldıkları belge ile açacakları iş yerleri için 100bin tlye kadar KOSGEBden hibe verilecektir. Mhp İlçe Başkanı Yasin ŞAHİN ve ekibi Ticaret Borsasına gelerek Başkan Halim KARAÇİL’i ziyaret etti. Başkan ŞAHİN,Yapılan hizmetlerden ve eğitimlerden ötürü Başkan Halim KARAÇİL’i tebrik etti, memnuniyetlerini dile getirdi ve başarılar diledi. Katılımcı arkadaşlara, Ticaret Borsası Başkanı Halim KARAÇİL ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Levent AKKAŞ başarılar diler.

[Devamını oku...]

07
BAŞKAN KARAÇİL, ''BU ASLA KABUL ETMEDİĞİMİZ BİR DURUM''

 - Karaçil, "Bu asla kabul etmediğimiz bir durum"

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımasına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, “Asla kabul etmediğimiz bir durum” dedi.
Trump’ın açıklamalarını ve İsrail’in başkentini Kudüs olmasını kesinlikle tanımayacaklarını ifade eden Karaçil, “Bu asla kabul etmediğimiz bir durum. Devşirme bir devlet olarak kurulan İsrail, hem umarsızca, hem de bu bölgedeki hiçbir halkı, hiçbir medeniyeti tanımadan 1947 yılında bu işgale başladıktan sonra Birleşmiş Milletler tarafından Kudüs’ün işgali nasıl kabul edilmediyse; 1967 yılında Doğu Kudüs’ün işgali de nasıl Birleşmiş Milletler tarafından kesinlikle kabul edilmeyerek Filistin ile olan davasında hem Amerika Birleşik Devletleri arabulucuk görevi üstlendiği bu süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nin bu akıl almaz başkanı tarafından yapılan açıklamayı dünya milletleri ve milyonlarca Müslüman kardeşlerimizin kabul etmesi mümkün değildir” dedi.
Karaçil, "Haremi Şerif ile başlayan ilk kıblemiz, üç tane semavi dinin de huzur içerisinde binlerce yıl boyunca Müslümanlar tarafından atalarımız tarafından korunmuş kutsal bir kenttir. Bizler, atalarımızın o bölgede verdikleri o büyük mücadeleyi asla geride bırakacak insanlar değiliz" şeklinde konuştu.
Karaçil, "Kudüslü kardeşlerimiz hiç merak etmesin; binlerce ve milyonlarca Müslüman yüreği onlardadır. Dünyada milyonlarca yüreği onlarla beraberdir ve onlarla beraber atıyor. Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmaya çalışılan bu durumu asla ve asla kabul etmeyeceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

[Devamını oku...]

04
BAŞKAN KARAÇİL' DEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERYİĞİT' E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim KARAÇİL ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Levent AKKAŞ, yeni göreve başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ERYİĞİT' e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyarette Milli Eğitim Müdürü ERYİĞİT, Sungurlu'da eğitim ve okullar ile ilgili projelerinden bahsetti.Milli Eğitim Müdürü ERYİĞİT ''Sungurlu ilçesinin zorunlu hizmet yeri olmadığı için belirli alanlarda öğretmen açığının bulunduğunu ve zorunlu hizmet yeri olması için dört elle çalışmamız gerek'' dedi. Ticaret Borsası Başkanı Halim KARAÇİL, çalışmalarından ve projelerinden memnuniyet duyarak her şartta ve durumda yanlarında olduğu belirtti.Başkan KARAÇİL,Borsa faaliyetleri ve çalışmaları hakkında ERYİĞİT' e bilgi verdi.Ticaret Borsası Başkanı Halim KARAÇİL ve Genel Sekreter Levent AKKAŞ, Milli Eğitim Müdürü ERYİĞİT 'e yeni görevinde başarılar diledi ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

[Devamını oku...]

Yazdır