Haberler


07

 - Karaçil, "Bu asla kabul etmediğimiz bir durum"

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanımasına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, “Asla kabul etmediğimiz bir durum” dedi.
Trump’ın açıklamalarını ve İsrail’in başkentini Kudüs olmasını kesinlikle tanımayacaklarını ifade eden Karaçil, “Bu asla kabul etmediğimiz bir durum. Devşirme bir devlet olarak kurulan İsrail, hem umarsızca, hem de bu bölgedeki hiçbir halkı, hiçbir medeniyeti tanımadan 1947 yılında bu işgale başladıktan sonra Birleşmiş Milletler tarafından Kudüs’ün işgali nasıl kabul edilmediyse; 1967 yılında Doğu Kudüs’ün işgali de nasıl Birleşmiş Milletler tarafından kesinlikle kabul edilmeyerek Filistin ile olan davasında hem Amerika Birleşik Devletleri arabulucuk görevi üstlendiği bu süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nin bu akıl almaz başkanı tarafından yapılan açıklamayı dünya milletleri ve milyonlarca Müslüman kardeşlerimizin kabul etmesi mümkün değildir” dedi.
Karaçil, "Haremi Şerif ile başlayan ilk kıblemiz, üç tane semavi dinin de huzur içerisinde binlerce yıl boyunca Müslümanlar tarafından atalarımız tarafından korunmuş kutsal bir kenttir. Bizler, atalarımızın o bölgede verdikleri o büyük mücadeleyi asla geride bırakacak insanlar değiliz" şeklinde konuştu.
Karaçil, "Kudüslü kardeşlerimiz hiç merak etmesin; binlerce ve milyonlarca Müslüman yüreği onlardadır. Dünyada milyonlarca yüreği onlarla beraberdir ve onlarla beraber atıyor. Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılmaya çalışılan bu durumu asla ve asla kabul etmeyeceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 3112
resim
Yazdır