Haberler


21

 Borsa'da 53 kursiyer sertifika aldı

KOSGEB, İş-Kur ve Sungurlu Ticaret Borsası İş Birliği protokolü kapsamında 5.si düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 53 kursiyere sertifikaları verildi. 
Sungurlu Ticaret Borsası'nda düzenlenen sertifika törenine Sungurlu Kaymakamı Mithat Gözen, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Çorum KOSGEB İl Müdürü Hamdi Danış, Çorum İş Kur Müdürü Ali Şahan, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Kalkan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, Esnaf Odası Başkanları, Banka Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Gerçekleştirilen sertifika programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte Sungurlu Ticaret Borası Başkanı Halim Karaçil'in konuşmasıyla devam etti. 
Karaçil, "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, devlet millet işbirliği ile Devletimizin sunmuş olduğu imkanları halkımızla paylaşmak, KOSGEB işbirliğiyle 5.incisini yapmakta olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış olan 56 kursiyerimiz kurslarını başarıyla tamamlamış olup bugün belgelerini alacaklardır. Bu belgeleri almış olan kursiyerler devlet imkanlarından 50.000,00 TL hibe 100.000,00 TL faizsiz kredi alma imkanları olacaktır" dedi. 
Karaçil, öyle umut ediyoruz ki bu gün burada belgelerini alan kursiyerlerimiz, yukarıda bahsetmiş olduğum maddi imkanlardan yararlanarak, istihdam ve ekonomi açısından ilçemize ve ülkemize katkı sağlayacaklardır. İlçemizdeki hızlı bir göç verme durumunu durduracaktır" diye konuşmasını bitirdi. 
Program protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdimi sonrası kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Okunma Sayısı: 3428
resim
Yazdır