Haberler


12

 İSTİKLAL MARŞI, TARİHE SIĞMAYAN İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DESTANIDIR.

Milletler yetiştirdikleri büyük evlatlarıyla soluk alırlar. Geleceğe insanlar tek başlarına yürüyemezler. Yetiştirdikleri büyük evlatlar onlara yol gösterir, rehberlik eder, ufuk açar. İşte milletimize rehberlik edip ufuklar açan büyük şahsiyetlerden birisi de İstiklal Marşı' mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'dur.

İstiklal Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi milli ve manevi değerlere sarılarak Milli Mücadele'yi kazandığının belgesidir. İstiklal Marşı, bizim manevi tarihimizdir. Emperyalizme karşı kimliğimizi haykıran bir metindir. Aynı coğrafyada paylaştığımız ve vatan bildiğimiz milletimizin ortak hissiyatıdır.

Mehmet Akif'i ve İstiklal Marşı'nı anlamak, bu vatanı ve milleti anlamaktır. Bu değerlerimiz anlaşılmadan ne geçmişimizi ne de geleceğimizi anlayabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı' mızın şairi Mehmet Akif Ersoy' u 97. anma gününde ve bütün istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Allah (c.c) bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. 

Okunma Sayısı: 2929
resim
Yazdır