Haberler


22

Sungurlu’da yılın ilk mahsulü buğday ve arpa, Borsamızda düzenlenen törenle satıldı.
Başkanımız Halim Karaçil, yeni gelen mahsulle sezonunun açıldığını söyledi.

Borsanın çiftçiye en iyi şekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirten Başkanımız Karaçil ”Çiftçilerimiz bir yıl süresince gece gündüz demeden yoğun bir emek sarf ederek, arazilerindeki mahsülleri adeta bir çocuk büyütür gibi gözlerinden sakınarak yetiştimişlerdir. Bizlerde her daim çiftçimizin ve esnafımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Yoğun bir sezon geçirilmesini ümit ediyor, çiftçilerimize ve esnafımıza bereketli bir sezon diliyorum.”dedi.
Programa katılan ilçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız ise; ” Sungurlu Ticaret Borsası ve çiftçilerimiz bir yıllık alın terlerinin mükâfatını almaya başladılar bu sevince ortak olmak bizleride mutlu etti. Borsamız ise yeni kurduğu labaratuvar ve bilgisayarlı satış sistemi ile çiftçilerimizin işini dahada kolaylaştırmış oldu. Sayın Başkanımıza uzun süredir çalışması devam eden bilgisayarlı satış salonunu bugüne yetiştirdiği ve çiftçilerimizin hizmetine sunduğu için teşekkür ediyorum. 2015 yılı mahsüllerinin bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilçeye bağlı Yirce Köyünden Amil Akat’ın tarlasından kaldırıp borsaya getirdiği ilk mahsul ile Kavşut köyünden Zeki Tombuloğlu’ nun getirmiş olduğu mahsuller açık arttırmaya çıktı. Açık artırma sonucu Arpa: 0,588 Kuruştan, Buğday ise 0,801 Kuruştan alıcı buldu.

Törenin sonunda sezonun ilk mahsullerini Borsa’da satışa sunan iki çiftçiye birer adet yarım altın hediye edildi.

Törene, Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karadereli, daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.
 

Okunma Sayısı: 4439
resim
Yazdır