Haberler


03

Sungurlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Türkiye'deki tüm odaların meclis üyeleri için düzenlediği Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 3-4-5 Nisan tarihlerini kapsayan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nin ilk gününde katılımcılarla biraraya geldi. Türkiye’nin zenginliğinin girişimcilerin elinde olduğu mesajını veren Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinden şehirleri için fikir ve proje geliştirmelerini ardından da ortak akılda buluşmalarını istedi.?

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yılda 320 bin ila 360 bin kilometre arası yol katettiğini, bir anlamda dünyanın etrafını her yıl 8 kez döndüğünü ifade ederken, TOBB’un çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ülkenin en demokratik kurumlarından birisi olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, aynı meslek grubunda rekabet edilen kişilerden oy istemenin güçlüğünü ve demokratikliğini anlattı. Seçilerek gelmenin meclis üyelerini bulundukları meslekte bölgelerinin lideri yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Onun için temsil ettiğiniz kurumu, çalışmalarını, imkanlarını çok iyi bilmeniz gerekir. Yol gösterici olmanız lazım” diye konuştu.

 Zengin olan ülkelerdeki en önemli unsurun ‘girişimci ruh’ olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu “Ne doğalgaz, ne petrol, ne maden, şehirleri ve ülkeleri zenginleştiren girişimcilerdir. Biz de çok şükür bu var” dedi. TOBB Başkanı artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığına dikkat çekerek, meclis üyelerini şehirlerinin geleceği konusunda birlikte hareket etmeye çağırdı.

 “Kuş alayıyla uçar” diyen Hisarcıklıoğlu, TOBB’un başarısında oda ve borsa başkanlarının birlik ve beraberliğinin yattığını sözlerine ekledi.

Üç gün boyunca devam eden seminerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin hizmet ve iştiraklerinden yararlanma, Dünya ve Türkiye Ekonomisi, Dış Politika, Genel Ekonomi Faiz, Döviz, Borsa, Kişisel Gelişim, Etkili Yönetim ve İletişim Becerileri, Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı TEPAV çalışmaları, Teşvikler vb. konularda sunumlar ve detaylı bilgiler verildi.

Okunma Sayısı: 3915
resim
Yazdır