Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ev sahipliğinde yapılacak olan VIII Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası öncesinde Çorum ilimizin ekonomik sorunları Çorum Ticaret Borsasında yapılan toplantıda değerlendirildi. Toplantıya Borsamızın Yönetim kurulu Başkanı Halim Karaçil, Çorum Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Ali Bektaş, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaran Hıncal, Alaca Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Coşkun, Sungurlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaettin Akel ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin  katılmıştır.

8 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda gerçekleştirilecek olan VIII Türkiye

Ticaret ve Sanayi Şurasında dile getirilecek Çorum sorunları ise şu şekilde tespit edildi.
1.Demiryolu yatırımının hızlandırılması.
2.Amasya-Merzifon Havaalanı ile ilgili düzenlemeler.
3.İş davaları ve kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemeler.
4.Koçhisar Barajı?nın sulama kanallarının bir an önce yapılıp sulu tarıma geçilmesi.
5.Sungurlu Kırankışla Barajı?nın hızlandırılması.
6.İlçeler teşvikte farklı statüde olmalı.
7.İlçelerimizde sulu tarım yapılabilir.
8.Çorum, kalkınmada 5. Bölge olarak alınmalı.
9.Bağkur primlerinde yüzde 2?nin kaldırılması.
10.İlçelerimizde doğalgaz meselesinin halledilmesi.
11.İlçelerimizde hayvancılık veya tarım organize sanayi bölgesinin kurulması
12.Haziran arazilerinin tahsisinin hızlandırılması ve kolaylaştırılması
13.Veteriner veya ziraat fakültesi talebi. İki yıllık MYO, dört yıllık fakülteye dönmeli.
14.Turizm teşviklerimiz, Alacahöyük, Boğazkale öncelikle değerlendirilmeli. Şapinova bölgesi eklenmeli. Japonların çizgifilmle ziyaretleri artmıştır.
15.Zincir mağazaların açılmasına bir sınırlama getirilmeli.
16.Çalışan emeklilerden kesintilerin kaldırılması.
17.Arazi toplulaştırması.