Haberler


07

 Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) AŞ Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.​
“Niyet hayırsa, akıbet hayır olur” diyen Hisarcıklıoğlu, 2005 yılında bu işe hayırlı niyetle başladıklarını vurgulayarak, Türkiye’nin dış ticaretinin yarısının kara gümrük kapılarından yapıldığını ama yıllarca Gümrük kapılarına yatırım yapılmadığı için, kötü koşullardan dolayı bir sürü problem çıktığını ve ek maliyetlere neden olduğunu söyledi.
Bu sıkıntıyı üyelerini çektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Sınır kapılarındaki güvenlik sorunlarından dolayı bütün Türkiye çekiyordu. O dönemde hükümetimize dedik ki, ‘verin biz yapalım’. Onlar da bu camiaya güvenip verdiler. Biz bu işi hayal edip yola çıktığımızda 137 Oda ve Borsamız bizi anladı, bu işe emek ve gönül verdi. Yine kültürümüzde bir söz var: ‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır’ Bu birlik-beraberlik olunca bereket de geldi” dedi.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada GTİ’nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Okunma Sayısı: 3178
resim
Yazdır