Haberler


10

Sungurlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halim Karaçil, Cumhuriyetin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 79. yıldönümünde saygıyla andıklarını ifade etti. 

"Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak eşsiz bir destan yazan Atatürk, milletin birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile tüm dünyaya göstermiştir." diyen Karaçil, "Milletimiz, Atatürk'ün genç nesillere emanet ettiği ve "en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni onun beklentileri doğrultusunda korumuş ve yüceltmiştir. 
Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru yılmadan ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısının temelinde, milletin birlik ve beraberlik azmi ve iradesi bulunmaktadır. Atatürk'ün ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve ilerletmek milletimizin her ferdinin dün olduğu gibi yarın da öncelikli görevi olmalıdır. 
Bu duygu ve düşüncelere, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Okunma Sayısı: 2230
resim
Yazdır