Haberler


15

 Sungurlu Ticaret Borsasında, Yönetim Kurulu Başkanımız Halim Karaçil, başkan yardımcımız Ercan Özsaray ve T.C Ziraat Bankası Müdürü Hacı Tarhan ile yapılan “TOBB Nefes Kredisi” kampanyası hakkında görüşmeler yapılmıştır. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan başkanımız Halim Karaçil “TOBB Nefes Kredisi” kampanyası, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere başlatılmıştır. TOBB, Kredi Garanti Fonu’nun teminat desteği ile Ziraat Bankası ve Denizbank ile protokol imzalamıştır.
Projede Borsamız üyeleri adına oluşacak 14.4 milyon TL. kredi hacminden, 7.2 Milyon TL’si Ziraat Bankası, 7.2 Milyon TL’si ise Denizbank’tan olmak üzere KOBİ olan tüm Borsa Üyelerimiz yararlanabilecektir.
• Nefes Kredisi, 12 ay vadeli ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır. Faiz oranı yıllık yüzde 9.90 , aylık yüzde 0,825 ‘tir.
• Ziraat Bankası ve Denizbank’ın tüm şubeleri üzerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.
• Nefes Kredisi’ne başvurular 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başlamış olup, KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Ticaret ve Sanayi Odasından “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Faaliyet Belgesini aldıktan sonra, Ziraat Bankası ve Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.
• Bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL. ve Hazine Müsteşarlığının talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecektir.
• Bankalar ve KGF, KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaktır.
Nefes Kredisi’nin Üyelerimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz. Açıklamasında bulundu.

Okunma Sayısı: 2679
resim
Yazdır