Haberler


14

  

SUNGURLU TİCARET BORSAMIZDA KOSGEB SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI.

KOSGEB ve Sungurlu Ticaret Borsası İş Birliği protokolü kapsamında 4.sü düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 56 kursiyere sertifikaları verildi. 
Sungurlu Ticaret Borsası'nda düzenlenen sertifika törenine Sungurlu Kaymakamı Mithat Gözen, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Çorum Ticaret Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum KOSGEB İl Müdürü Hamdi Danış, Sungurlu Ticaret Odası Başkanı Alaaittin Akel, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan, Yüksel Okul Müdürü Kubilay Karacif, Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan, Esnaf Odası Başkanları, Banka Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Gerçekleştirilen sertifika programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte Sungurlu Ticaret Borası Başkanı Halim Karaçil'in konuşmasıyla devam etti. 
Karaçil, "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, devlet millet işbirliği ile Devletimizin sunmuş olduğu imkanları halkımızla paylaşmak, KOSGEB işbirliğiyle 4.üncüsünü yapmakta olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almış olan 56 kursiyerimiz kurslarını başarıyla tamamlamış olup bugün belgelerini alacaklardır. Bu belgeleri almış olan kursiyerler devlet imkanlarından 50.000,00 TL hibe 100.000,00 TL faizsiz kredi alma imkanları olacaktır" dedi. 
Karaçil, öyle umut ediyoruz ki bu gün burada belgelerini alan kursiyerlerimiz, yukarıda bahsetmiş olduğum maddi imkanlardan yararlanarak, istihdam ve ekonomi açısından ilçemize ve ülkemize katkı sağlayacaklardır. İlçemizdeki hızlı bir göç verme durumunu durduracaktır.
Tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum.
Ayrıca; Ülkemizde son günlerde yaşanmış olaylardan dolayı da şu konuşmayı yapmadan geçmek istemiyorum. Son günlerde dış güçler ve içimizdeki vatan hainleri tarafından ülkemizin kalkınmasını istemeyerek huzur ve refahımızı bozmak için, bu eli kanlı vatan hainleri kanla beslenerek ülkemizin huzurunu bozmak için ellerinden geleni yapma gayreti içersindeler.
Şunu bilsinler ki yüce Türk devleti asla ve asla bunlara boyun eğmeyecektir.
Bu vatan uğruna canını kanını vermekten asla geri kalmayan aziz şehitlerimizi şükranla anıyor, ruhları şad mekânları cennet olsun.
Vatan uğruna savaşıp yaralanan gazilerimize de Allahtan acil şifalar diliyorum. Ailelerine sevenlerine sabır ve metanetler diliyorum.
Çok değerli misafirler biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin. Zaman hesap sorma zamanıdır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacaklardır" diye konuşmasını bitirdi. 
KOSGEB İl Müdürü Hamdi Danış, "Bugün burada Sungurlu Ticaret Borsası ile KOSGEB Çorum Müdürlüğü'nün yapmış olduğu protokol çerçevesinde; kendi işini kurmak isteyen, katıldıkları eğitimler sonunda sertifikalarını almaya hak kazanan girişimci adayları için düzenlenen "Sertifika Töreni" sebebiyle bulunmaktayız.
Öncelikle, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanına ve ekibine yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı kurumum ve şahsım adına teşekkür etmeyi borç bilirim. Ayrıca işinizi kurduktan sonra KOSGEB'den destek almak için hazırlayacağınız İş Planlarını kendiniz hazırlayın.
KOSGEB'in desteklerinden faydalanabilmeniz için herhangi bir aracıya ve ücrete ihtiyacınız yoktur.
Sözlerime son verirken Sertifika Töreninin Sungurlu ilçemizde, Çorum ilimizde katma değeri yüksek ürün ve hizmet üreten işletmeler kurulmasına vesile olmasını diliyorum" dedi. 
Program yapılan konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdimi sonrası kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Okunma Sayısı: 2657
resim
Yazdır