Haberler


27

Borsamız da Yılın İlk Mahsulleri Alıcı Buldu

Sungurlu'da yılın ilk mahsul buğdayı ve arpası Sungurlu Ticaret Borsası'mızda yapılan açık arttırma ile alıcı buldu.
Borsada, ilk mahsulün işlem görecek olması nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mithat GÖZEN, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip SİRKECİ, Belediye Başkanı Abdulkadir ŞAHİNER, Ziraat Odası Başkanı Dursun KARADERİLİ, Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, tüccarlar ve çiftçiler katıldı.
Programda Bozyayla köyünden Gökhan Üney adlı çiftçinin borsaya getirdiği, yılın ilk mahsulü olan 16 ton buğdayı yapılan ihale sonunda Fatih Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. kilogramı 0,870 kuruştan alırken, Kavşut köyünden Mehmet Sobacıoğlu adlı çiftçinin borsaya getirdiği 7 ton buğday ise 0,90 kuruştan Yelmenler Un tarafından satın alındı. Delice’ye bağlı Kavak köyünden Arslan Sertkaya adlı çiftçinin borsaya getirdiği, yılın ilk mahsulü olan 17 ton arpa ise, yapılan ihale sonunda Uyanıkerler Gıda tarafından, kilogramı 0,671 kuruştan satın alındı. Borsa yönetimi tarafından satıcılara bu yılın ilk mahsulü olması nedeniyle çeyrek altın hediye edildi.
Programda bir konuşma yapan ve devlet yetkililerine seslenen Ticaret Borsası Başkanımız Halim Karaçil, 
İlk mahsullerin kaliteli olduğunu belirtti Karacil, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar görüldüğü üzere ürünlerde kalite var. İnşallah bu kalite aynı şekilde devam eder, bu şekilde seyreder. 
Ben devlet yetkililerine buradan sesleniyorum; Ticaret Borsası Başkanı olarak, Toprak Mahsulleri Ofisimizin de bir an önce açılıp değerli üreticilerimize hizmet vermesini temenni ediyorum. Bu zamana kadar geleneksel hale getirdiğimiz ilk mahsul getiren çiftçilere verdiğimi altın hediyesini bugünde mahsul getiren ilk üç çitçimize verdik.” dedi.

 
 
Okunma Sayısı: 3546
resim
Yazdır