Haberler


22

 Tarihe adını altın harflerle yazdıran milletimiz tarih sahnesinden silmek ve bizi ebedi yurdumuz Anadolu’da yok etmek isteyen 7 düvele karşı genç, yaşlı, kadın erkek bütün varlığıyla tarihte eşi, görülmedik bir mücadele veren ecdadımız, istiklal ve hürriyetine göz dikenlere haddini bildirmiştir. Bu kutlu mücadeleden sonra TBMM’nin Ankara'da açılması, kahraman milletimizin tarih sahnesine ebediyen var olmasının göstergesidir. 
23 Nisan 1920’ deki birlik ve beraberlik ruhunu yitirmedikçe, Anadolu’nun bağrından yetişen kahramanlar ecdadından aldığı güç ve ilhamla dün olduğu gibi bu gün de yeni destanlar yazmaya devam edecektir. Yeni destanlar yazan kahramanların ve bize bu toprakları vatan kılan şühedanın üstümüzdeki en büyük hakkı; birlik ve beraberlik içinde daha çok çalışarak, ülkemizi muasır medeniyetin üstüne çıkarmaktır. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal’in; TBMM’nin açılış yıl dönümünü aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmasını istemesinin sebebi; yetişmekte olan yeni neslin, ecdadını ve tarihini tanıyarak ülkenin geleceğine bu bilinçle hazırlanmalarına dikkat çekmektir. Rabbimizin bu millete bir daha istiklal marşı yazdıracak durumlardan koruması için dua ve niyazlarda bulunmamız gerekmektedir.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor Allah'tan rahmet diliyoruz.Milletimizin ve bilhassa çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

                                                                                                                                                 Halim KARAÇİL

                                                                                                                             SUNGURLU TİCARET BORSASI BAŞKANI

                   

Okunma Sayısı: 3220
resim
Yazdır