Haberler

Entries for Ağustos 2015

21
Çorum Dernekler Federasyonundan Ticaret Borsasına Ziyaret

Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Karaçil'i makamında ziyaret etti.

 

Çağır, 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan Çorum Tanım Günleri hakkında Başkan Karaçil'e bilgi verdi.
ÇDF Genel Başkanı Hayri Çağır, Çorum Dernekler Federasyonu’nun 2001 yılında faaliyetlerine başladığını belirterek, federasyonun Ankara’daki Çorumluların ve Sungurluların memleket özlemlerini gidermek, Çorum-Ankara arasındaki bağları daha da güçlendirmek maksadı ile çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
2012 ve 2013 yıllarında Ankara’da düzenledikleri Çorum Tanıtım Günleri ile Çorum'un tanıtımına önemli katkı sunduklarını dile getiren Hayri Çağır, “Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Çorum Tanıtım Günlerine siyasi parti genel başkanları, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve Çorumlu hemşerilerimiz yoğun ilgi göstermişlerdi." dedi.

 

Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çorum Tanıtım Günleri için gereken desteği vermeye hazırız " dedi.

[Devamını oku...]

20
Başkandan Çiftçilerin Yüzünü Güldürecek Açıklama

Başkan Karaçil yapmış olduğu açıklamada ; ‘’ 01.01.2015 tarihinden 31.12.2015 tarihine kadar Ülkemiz sınırları içerisinde meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, sam yeli çığ, heyelan taban suyu yükselmesi, sel, su baskını, fırtına, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören üreticilerimizin, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer kayıt sistemlerine göre kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında olup Bakanlığın görev alanı içerisinde yer alan tarımsal amaçlı kooperatiflerin ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (diğer kamu ve kuruluşları hariç) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TTK) olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin 08/04/2015 tarih ve 2015/7510 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda,

Yangın, aşırı sıcak zararı, sam yeli çığ, heyelan taban suyu yükselmesi, sel, su baskını, fırtına, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerinden zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerimizin kararnamenin yayınladığı tarih itibariyle, 31 ARALIK 2015 mesai saati bitimine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ÇKS kimlik ve arazi bilgileri ve dilekçe ile yapmaları gerekmektedir. Ayrıca kararname kapsamında borç ertelenmesi isteyen çiftçilerimizin kredi kuruluşlarına da (Ziraat Bankası A.Ş. veya bağlı bulundukları Tarım Kredi Kooperatifine) dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.’’ Dedi. 

[Devamını oku...]

19
Sungurlu Ziraat Odasından Ziyaret

Ziraat Odası başkanlığına seçilen Dursun Karaderili ve AKP İlçe Başkanı İlyas Özkan, ticaret borsasına ziyarette bulundular. Sungurlu’da yapılan çalışmalar üzerine yapılan konuşmalarla birlikte ticaret borsası başkanı Halim Karaçil, ile birlikte karşılıklı görüşmelerde genel olarak Sungurlu şartları, çiftçi sıkıntıları ve zirai durumlar konuşulup analiz edildi. Ticaret borsasının çalışmalarını inceleyen İlyas Özkan ve Dursun Karaderili yapılan yeniliklerden ötürü tebriklerini iletti.

[Devamını oku...]

19
Genç Girişimciler Sungurlu'da Buluştu

 Çorum’lu Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Üyeleri Sungurlu’ da bir araya geldi.

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil’in girişimleri sonucu Genç Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri aylık olağan toplantısı Sungurlu’ da gerçekleştirildi.

[Devamını oku...]

17
Borsamızın Kaymakamlığa Ziyareti

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, Sungurlu Kaymakamlığına atanan Mitat Gözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.


[Devamını oku...]

11
TMO Emekli Genel Müdürü Yardımcısının Borsamızı Ziyareti

Toprak mahsulleri ofisi emekli genel müdür yardımcısı Uğur Erkaymaz Sungurlu Ticaret Borsası’nı ziyarette bulundu. Ziyaret amacı olarak borsayı tanımak olduğunu belirten Uğur Erkaymaz’a Yönetim Kurulu Başkanımız Halim Karaçil borsanın işleyişini aktardı. Laboratuar, satış salonu gibi borsanın fiziksel yapısı tanıtıldı. Borsanın teknolojik gelişimlerini inceleyen Uğur Erkaymaz “ Borsanın hizmetleri üst düzey ve teknolojik yönde güzel bir adım. Memleketimizi bu alanda bu şekilde temsil ettiği için Sungurlu Ticaret Borsasına teşekkür ediyor ve hizmetlerinin bu yönde devam etmesini diliyorum.” diyerek  ziyaretinden dolayı memnun kaldığını dile getirdi.

[Devamını oku...]

Yazdır