Haberler

Entries for Haziran 2015

27
Umem Beceri10 Projesi

İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de ''mesleksizlik''dir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir.
Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi” başlatılmıştır.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir.

[Devamını oku...]

22
Sezonun İlk Satışı Törenle Gerçekleştirildi

Sungurlu’da yılın ilk mahsulü buğday ve arpa, Borsamızda düzenlenen törenle satıldı.
Başkanımız Halim Karaçil, yeni gelen mahsulle sezonunun açıldığını söyledi.

Borsanın çiftçiye en iyi şekilde hizmet vermeye devam ettiğini belirten Karaçil; ”Çiftçilerimiz bir yıl süresince gece gündüz demeden yoğun bir emek sarf ederek, arazilerindeki mahsülleri adeta bir çocuk büyütür gibi gözlerinden sakınarak yetiştimişlerdir. Bizlerde her daim çiftçimizin ve esnafımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Yoğun bir sezon geçirilmesini ümit ediyor, çiftçilerimize ve esnafımıza bereketli bir sezon diliyorum.”dedi.
Programa katılan ilçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız ise; ” Sungurlu Ticaret Borsası ve çiftçilerimiz bir yıllık alın terlerinin mükâfatını almaya başladılar bu sevince ortak olmak bizleride mutlu etti. Borsamız ise yeni kurduğu labaratuvar ve bilgisayarlı satış sistemi ile çiftçilerimizin işini dahada kolaylaştırmış oldu. Sayın Başkanımıza uzun süredir çalışması devam eden bilgisayarlı satış salonunu bugüne yetiştirdiği ve çiftçilerimizin hizmetine sunduğu için teşekkür ediyorum. 2015 yılı mahsüllerinin bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilçeye bağlı Yirce Köyünden Amil Akat’ın tarlasından kaldırıp borsaya getirdiği ilk mahsul ile Kavşut köyünden Zeki Tombuloğlu’ nun getirmiş olduğu mahsuller açık arttırmaya çıktı. Açık artırma sonucu Arpa: 0,588 Kuruştan, Buğday ise 0,801 Kuruştan alıcı buldu.

Törenin sonunda sezonun ilk mahsullerini Borsa’da satışa sunan iki çiftçiye birer adet yarım altın hediye edildi.

Törene, Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karadereli, daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.
 

[Devamını oku...]

16
Şekerbank'tan Borsamıza Ziyaret

Borsamızı ziyaret eden Şekerbank Müdiresi Sevgi Çam Doğan çiftçi kredisi imkanlarından bahsetti. Genel olarak borsayı tanıma amaçlı yapılan ziyarette yeni elektronik satış sistemi ve ürün analiz cihazını inceledi.

[Devamını oku...]

09

Rusya Federasyonu’nun St. Petersburg şehrinde düzenlenecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu vesilesiyle, Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP) ile işbirliği içerisinde, Birliğimiz Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla, 18 Haziran 2015 Perşembe günü 12.30 – 13.45 saatleri arasında, Türkiye-Rusya Çalışma Toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıda Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin mevcut durumu ile yeni işbirliği olanakları görüşülecektir. İki ülke arasında hayata geçirilmesi beklenen Hizmet ve Yatırım Alanında Ticari ve Ekonomik Ortaklık Anlaşması öncesi yapılacak değerlendirmelerin iki ülke yatırımcı ve hizmet sunucuları açısından önem taşıyacağı düşünülmektedir.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenecek toplantıya katılmak isteyen firma temsilcilerinin ekte yer alan formu, eksiksiz bir şekilde doldurularak en geç 15 Haziran 2015 Pazartesi günü 17.00’ye kadar Birliğimize iletmesi gerekmektedir.

Katılımcıların uçak ve otel rezervasyonlarının kendileri tarafından yapılması beklenmektedir.

[Devamını oku...]

09
Kaymakam Beyden Borsamıza Ziyaret

Borsamızı ziyaret eden Sungurlu Kaymakamı Osman Beyazyıldız, satış salonunda yapılan yenilikleri inceledi. Yenilikler karşısında tebriklerini sunan Kaymakam Bey "Sungurlu Ticaret Borsası bu yıl yaptığı değişiklikler ufuk açıcı. Borsanın yaptığı bu sistemin üst sınıf olduğu her halinden belli. İlçemize sunduğunuz bu gibi hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür ederim." dedi.

[Devamını oku...]

08
Borsamızın Elektronik Satış Sistemi Kullanımda

 Geçtiğimiz günlerde tadilatta olan, satış salonununun kurulumu tamamlandı ve bugün ilk kez üyeler tarafından test edildi. Borsamızın üyeleri testin sonunda olumlu tepkiler gösterdi. Gelişimi üyelerimize aktaran ve sistemin amacını dile getiren başkanımız Halim Karaçil "Biz borsamızın üyeleri ve çiftçi kardeşlerimizin sıkıntılarına çözüm olması için bu projeyi başlattık ve tamamladık. Biz borsamızda yaşanabilecek herhangi bir sıkıntıyı göz ardı edemeyiz, etmeyeceğiz. Satış salonumuzda alım yapan üyelerimizin anonimliği konusunda problemimiz vardı. Bu sorunu gidermek amacıyla sistemimizi kurduk. Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için gerekli adımlarımız daim olacaktır." diyerek hayırlı satışlar diledi.

[Devamını oku...]

Sayfa 1 / 2İlk   Geri   [1]  2  İleri   Son   
Yazdır