Haberler

Entries for Mart 2018

18
 Karaçil; “Çanakkale Savaşı tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biridir”

  Karaçil; “Çanakkale Savaşı tarihin kaydettiği en büyük savaşlardan biridir”

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Karaçil mesajında; “Çanakkale Savaşı tarihin kaydettiği en büyük savaşlarından biridir. Tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Kısacası; vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen bir milletin destanı ve kahramanlık öyküsüdür. Ve bu uğurda can veren şehitlerimiz birer onur abidemizdir.
Bugün bizlere düşen ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı duygularla, düşüncelere sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümü nedeniyle, vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferin gururunu milletimize yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

[Devamını oku...]

14
Karaçil, "Sağlık Çalışanlarımız Bizler için Değerlidir"

 Karaçil, "Sağlık Çalışanlarımız Bizler için Değerlidir"

Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Halim Karaçil 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Karaçil mesajında, en kutsal mesleklerden olan, tıp alanında çalışanlarımızın, gece gündüz ayrımı yapmadan sağlımız için mücadelesi hiçbir maddi karşılıkla ödenemez! Bu gün, onların kıymetlerinin hatırlanması için yalnızca semboldür. Tüm sağlık çalışanlarımız bizler için her gün değerlidirler.
Tarihimizden biliyoruz ki, İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir. Sağlık çalışanlarımızın 97 yıl öncede olduğu gibi hem milli duygulara sahip çıkan ruhu, hem de mesleklerini icra edişleri bizlere güven veriyor. Bu vesilelerle; Hekimlerimizin, hemşirelerimizin, Ebelerimizin, Sağlık Memurlarımızın ve Tüm Tıp Camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Bu günün anısına hayatta olmayan değerli Hekimlerimizi de saygıyla anıyor ve Allah’tan Rahmet diliyoruz”.

[Devamını oku...]

12
İSTİKLAL MARŞI, TARİHE SIĞMAYAN İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DESTANIDIR.

 İSTİKLAL MARŞI, TARİHE SIĞMAYAN İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DESTANIDIR.

Milletler yetiştirdikleri büyük evlatlarıyla soluk alırlar. Geleceğe insanlar tek başlarına yürüyemezler. Yetiştirdikleri büyük evlatlar onlara yol gösterir, rehberlik eder, ufuk açar. İşte milletimize rehberlik edip ufuklar açan büyük şahsiyetlerden birisi de İstiklal Marşı' mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy'dur.

İstiklal Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi milli ve manevi değerlere sarılarak Milli Mücadele'yi kazandığının belgesidir. İstiklal Marşı, bizim manevi tarihimizdir. Emperyalizme karşı kimliğimizi haykıran bir metindir. Aynı coğrafyada paylaştığımız ve vatan bildiğimiz milletimizin ortak hissiyatıdır.

Mehmet Akif'i ve İstiklal Marşı'nı anlamak, bu vatanı ve milleti anlamaktır. Bu değerlerimiz anlaşılmadan ne geçmişimizi ne de geleceğimizi anlayabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı' mızın şairi Mehmet Akif Ersoy' u 97. anma gününde ve bütün istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Allah (c.c) bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. 

[Devamını oku...]

01
BAŞKAN KARAÇİL;VATANIMIZ İÇİN,NAMUS İÇİN, BAYRAK İÇİN AZİZ BEDENLERİNİ FEDA EDEN EVLATLARIMIZIN ŞEHADET HABERİ İÇİMİZE ATEŞ GİBİ DÜŞMÜŞTÜR.

 1 Mart günü Kel Tepe'de 8 askerimiz şehit düştü. Vatanımız için, namus için, bayrak için bedenlerini feda eden evlatlarımızın şehadet haberi içimize ateş gibi düşmüştür. Afrin'de şehit olan kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum. Şanlı tarihimizin üzerinde hain emeller besleyenlere asla müsaade etmeyeceğimize olan inancımız tamdır.

[Devamını oku...]

Yazdır