Haberler

Entries for Ekim 2018

26
ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELEYE BİZDE VARIZ

  istikrarı makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir.
Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. 
Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır. 
Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. 
Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. 
Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. 
Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir.
Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır.
Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir.
81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır.

[Devamını oku...]

26
 ÇORUM'DA TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'NUN TEŞRİFLERİ İLE OSB'DE TOBB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, ÇORUM TSO VE HALK BANKASI AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDIRLAR.

 Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı ve Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çorum’a hayırlı işler için geldiklerini, ilk olarak TOBB olarak Çorum OSB’de yaptıkları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni şimdi de Çorum TSO yeni hizmet binası ve Halkbank Bölge Müdürülüğü'nü açtıklarını söyledi.​
Çorum’un bir tarih, kültür ve turizm şehri olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, “Hattuşa/Boğazköy, Alacahöyük gibi zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesidir. Akşemsettin gibi, Ebussuud Efendi gibi, Elvan Çelebi, irfan sahiplerini çıkarmış bir ilim merkezidir. Bugün Çorum, artık bir sanayi şehri haline de geldi. Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren projesi sayesinde Çorum, İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak. Zenginlikler hep ticaret yolları üzerinde olmuştur” dedi.

[Devamını oku...]

26
TİCARET BORSASI İLÇE MERKEZ VE BELDELERDE BULUNAN 40 ADET OKULDA BULUNAN 760 ÖĞRENCİYE KIŞLIK MONT-KABAN DAĞITIMI YAPMIŞTIR.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği katkılarıyla, Sungurlu Ticaret Borsası tarafından eğitim yardımları kapsamında 760 öğrenciye kaban-mont yardımı yapıldı.

Sungurlu'da bulunan ilköğretim, ortaöğretim ve lise okullarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile okul yönetimlerinin belirlediği ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere kabanlar okul müdürlerine teslim edildi. Yardım kapsamında 39 okulda 741 öğrenci ve bir Denetim Serbestlik Müdürlüğünde mahkum çocuklarına 19 adet olmak üzere toplam 760 ihtiyaç sahibi öğrenci kaban sahibi oldu.

[Devamını oku...]

24
ŞEHİT JANDARMA UZMAN ONBAŞI MUHAMMED ÇOBAN'A, TÜM ŞEHİTLERİMİZE ve AİLELERİNE BAŞKAN KÜRBÜZ'DEN TAZİYE MESAJI

 Mardin’in Dargeçit ilçesinde operasyona çıkan güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Çoban, Çorum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ülkemizde huzur ve nizamın temini uğruna, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden her türlü tehdide canı pahasına mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik düzenlenen hain saldırıları lanetliyoruz. Kopmayan bir kardeşlik bağı ile asırlardır yaşadığımız bu topraklarda, ülkemizin istikrarını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen kalleş saldırılara ve teröre karşı, kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki menfur saldırılardan medet umanlar, hain planlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklardır.

[Devamını oku...]

Yazdır